Ministry of Web Development

PHP, MySQL, AJAX en Javascript programmeur


Opdrachten met tag 'widgets'

Cloudspeakers weblinks widget

Een week geleden, net voordat popkomm gaat beginnen, hebben we de Cloudspeakers weblinks widget opgeleverd. Deze widget geeft alle websites van de geselecteerde artiest weer.

Hiervoor is de API van Cloudspeakers aangepast waardoor we de widget makkelijk hebben kunnen ontwerpen.
Je kunt zelf deze widget makkelijk embedden in je eigen site die over een artiest gaat en je meer informatie aan de gebruiker wilt tonen over die artiest.
Continue reading ‘Cloudspeakers weblinks widget’

IMified: Instant Productivity

IMified

IMified is een instant messenger buddy, zoals msn, jabber, gtalk, etc waar je allerlei internet widgets/applicaties aan toe voegt die met jouw favoriete webdiensten in contact staan.
Ik gebruik nu veel Remember the Milk om mijn todo’s bij te houden en af en toe Twitter ik wat. Ook wil ik soms snel een wordpress blog artikel schrijven. Deze widgets heb ik aan mijn IMified account toegevoegt en zo kan ik via mijn jabber of google talk account snel een todo aanmaken of mijn Twitter status updaten.

Zo heb ik nu wat idee├źn dat je bijvoorbeeld als Cloudspeakers user snel een favoriete artiest kunt toevoegen via IM of bij Actiemonitor.nl een actiepunt toe voegt aan je project.

Cloudspeakers widget

De laatste tijd ben ik veel bezig met het maken van en API voor Cloudspeakers. Hierop gebaseerd is er ook een widget gemaakt wat audio en video van je favoriete artiest, festival en zelfs record label toont en automatisch update als Cloudspeakers nieuwe audio/video heeft gevonden op het world-wide-web.

Hieronder de gevonden video’s van de artiesten die op LowLands festival 2008 spelen:

Konsert: concertverslagen

Konsert.nl: concertverslagenOp Konsert.nl kun je de meest recente concertverslagen lezen van verschillende schrijvers.
Het is nog volop in beweging en op dit moment zijn ze druk bezig om schrijvers te ‘ronselen’.
Ook de festivals zijn vertegenwoordigd en er is veel te vinden over Pinkpop 2008.
Hier heeft de minister Wordpress templates aangepast, zodat ze met verschillende soorten categori├źn konden werken en de startpagina er net iets anders uitzag.

Cloudspeakers

Cloudspeakers is een muziek site waar je op het web aanwezige muziekrecensies, audio en video kunt bekijken. Hiervoor heb ik de gehele technische implementatie voor mijn rekening genomen. Momono is verantwoordelijk voor het ontwerp.

Om voor de toekomst makkelijk de uitbreidingen toe te voegen heb ik gebruik gemaakt van het PHP framework cakePHP. Voor de implementatie van AJAX en Javascript hebben we voor jQuery gekozen.

Continue reading ‘Cloudspeakers’