Ministry of Web Development

PHP, MySQL, AJAX en Javascript programmeur


Opdrachten met tag 'WatchMouse'

WatchMouse Laboratories

WM laboratoriesWatchMouse heeft onlangs een site ‘WatchMouse Laboratories‘ gelanceerd om de experimentele features te laten zien. De eerste post is een uiteenzetting van wat er gebeurt met de huidige IP adressen. Deze zijn bijna op en IPv6 is nog niet wereldwijd ge├»mplementeerd.

Samen met vormgever Momono hebben we deze site gebouwd op basis van Wordpress en PHP.

Just-Traceroute

Online tracerouteSamen met WatchMouse is er een samenwerkings verband ontstaan wat resulteerde in een online traceroute tool ‘Just-Traceroute.com’. Dit is een webtool waarmee je vanaf vier servers die op verschillende plekken op de wereld staan een traceroute kunt doen. Een traceroute is kort gezegd een unix commando waarmee je de route vanaf die server naar je eigen website kunt bekijken.

Dit project is volledig gemaakt in javascript (jQuery) met een hele lichte backend in PHP en MySQL.

WatchMouse custom reports

Een volgende opdracht van WatchMouse was om de techniek die we gebruiken bij de status pagina te gebruiken bij de custom rapportage tool.

Hier kunnen klanten van WatchMouse hun eigen rapport aanmaken met grafieken en tabellen en die via email periodiek laten versturen als PDF.

Lees hier het persbericht.

Continue reading ‘WatchMouse custom reports’

WatchMouse status pagina

Een tevreden terugkerende klant is WatchMouse. WatchMouse verzorgt monitoring van webservers t/m database servers. Het ontwikkelde onderdeel bevat een pagina waarin klanten van WatchMouse zelf hun grafieken (downloadtijd, laadtijd, foutmeldingen, beschikbaarheid), rapporten en logbestanden kunnen tonen en in zelf de indeling van deze pagina kunnen verzorgen.
Deze onderdelen van de pagina wordt door middel van AJAX techniek elke minuut ververst, zodat de laatste stand van zaken kunnen worden bekeken.
Lees hier het Persbericht.