Ministry of Web Development

PHP, MySQL, AJAX en Javascript programmeur


Opdrachten met tag 'SEO'

Markt.nl: Bedrijven bij u in de buurt

Sinds vorige week is Markt.nl live. Markt.nl is een bedrijvengids waar elk bedrijf zich kan inschrijven en zijn eigen pagina kan beheren. Bezoekers die een bedrijf zoeken kunnen dat doen in de buurt van een plaats of postcode.
Door via de verschillende markten te zoeken kan er meer gericht resultaten worden gevonden, zoals in automarkt, gezondheidsmarkt, uitmarkt, etc.

Deze maatwerk applicatie is gebouwd in CakePHP framework op basis van MySQL database. Er is veel aandacht besteed aan zoekmachine optimalisatie (SEO), zodat de gebruikers via de zoekmachines bedrijven en categorieën goed kunnen vinden. Het is nog steeds in ontwikkeling en de bazen zijn nu al bezig met de features voor versie 1.1 en versie 1.2 van de website.

Website Box Architekten

Sinds begin Augustus staat de nieuwe website van boxarchitekten.nl live. Dries van Heusden, de eigenaar van Box, had nog een oude site bestaande uit flash met plaatjes erin die hij zelf niet konden wijzigen of toevoegen.
Ook was de site niet te vinden via zoekmachines.

Met een nieuw design van Eijsbroek Grafische vormgeving heeft de minister een Wordpress theme helemaal aangepast en alles naar klant wens ingedeeld. Zo kon Dries snel de website vullen en vanaf nu alles zelf bijhouden.

Website Baggerman Farma Consult

BFCSinds midden juli staat de nieuwe website van Baggerman Farma Consult live. Ze vroegen aan het Ministerie of deze hun konden helpen. Ze hadden een vreselijk verouderde website en het design was niet meer om aan te zien (sorry Jens, maar het is waar).

Met een nieuw design van Momono heeft de minister een Wordpress theme helemaal aangepast en alles naar de klant wens ingedeeld. Zo konden ze snel de website vullen en vanaf nu alles prima zelf bijhouden.

Continue reading ‘Website Baggerman Farma Consult’

Cloudspeakers

Cloudspeakers is een muziek site waar je op het web aanwezige muziekrecensies, audio en video kunt bekijken. Hiervoor heb ik de gehele technische implementatie voor mijn rekening genomen. Momono is verantwoordelijk voor het ontwerp.

Om voor de toekomst makkelijk de uitbreidingen toe te voegen heb ik gebruik gemaakt van het PHP framework cakePHP. Voor de implementatie van AJAX en Javascript hebben we voor jQuery gekozen.

Continue reading ‘Cloudspeakers’

Actiemonitor

Actiemonitor is een online task- en projectmanagement software. Gebouwd in PHP op een MySQL database met zelf ontwikkelde PHP bibliotheken.
Deze applicatie is constant in ontwikkelling. Een van de laatste aanpassingen is het vereenvoudigen voor gebruiker met behulp van de laatste technieken, zoals AJAX.

Continue reading ‘Actiemonitor’