Ministry of Web Development

PHP, MySQL, AJAX en Javascript programmeur


Opdrachten met tag 'jQuery'

Cloudspeakers.com verbetert website

cloudspeakersIn de laatste drie maanden zijn we druk bezig geweest met het verbeteren van Cloudspeakers.com. De nieuwe website heeft niet alleen meer mogelijkheden, maar ook de layout is compleet veranderd.

Zo is het nu mogelijk om sneller te zoeken, je artiesten makkelijker aan je ‘watchlist’ toe te voegen en is de dagelijkse email update verbeterd. Al met al belangrijke wijzigingen om bij Cloudspeakers de laatste muziek te lezen en te luisteren.

Lees het pers artikel hier: http://bit.ly/4zUxj2

Markt.nl: Bedrijven bij u in de buurt

Sinds vorige week is Markt.nl live. Markt.nl is een bedrijvengids waar elk bedrijf zich kan inschrijven en zijn eigen pagina kan beheren. Bezoekers die een bedrijf zoeken kunnen dat doen in de buurt van een plaats of postcode.
Door via de verschillende markten te zoeken kan er meer gericht resultaten worden gevonden, zoals in automarkt, gezondheidsmarkt, uitmarkt, etc.

Deze maatwerk applicatie is gebouwd in CakePHP framework op basis van MySQL database. Er is veel aandacht besteed aan zoekmachine optimalisatie (SEO), zodat de gebruikers via de zoekmachines bedrijven en categorieën goed kunnen vinden. Het is nog steeds in ontwikkeling en de bazen zijn nu al bezig met de features voor versie 1.1 en versie 1.2 van de website.

Website Box Architekten

Sinds begin Augustus staat de nieuwe website van boxarchitekten.nl live. Dries van Heusden, de eigenaar van Box, had nog een oude site bestaande uit flash met plaatjes erin die hij zelf niet konden wijzigen of toevoegen.
Ook was de site niet te vinden via zoekmachines.

Met een nieuw design van Eijsbroek Grafische vormgeving heeft de minister een Wordpress theme helemaal aangepast en alles naar klant wens ingedeeld. Zo kon Dries snel de website vullen en vanaf nu alles zelf bijhouden.

CodeBin: paste code snippets voor chat en email

Ik maak veel gebruik van online applicaties waar je een stukje code via een unieke URL aan ander mensen/programmeurs kan laten zien. Zo hoe je niet de hele lap tekst in je email of chat te plakken, maar kun je alleen de URL meegeven, zodat iemand anders online het kan bekijken.

Helaas vond ik altijd dat die applicaties altijd net iets miste of lelijk eruit zag. Om een paar nieuwe features in cakePHP uit te proberen heb ik ook een dergelijk applicatie gebouwd en helemaal naar mijn wens. :)
CodeBin, paste your code with ease”

Een aantal features die er nu al in zitten:

  • Syntax highlighting
  • Ondersteunt meer dan 20 programmeer talen
  • Met 1 click de unieke URL naar jouw snippet in je clipboard
  • Ondersteuning van subdomeinen, zodat je je eigen CodeBin omgeving kan hebben
  • Lijsten van de laatste snippets en snippets per auteur
  • Je snippet privé maken, zodat eht niet word getoont in een lijst. Alleen via de unieke URL
  • In de url snel je naam en voorkeurs programmeer taal meegeven:
    http://www.codebin.nl/pastes/new/primeminister/php

http://www.codebin.nl

Website Baggerman Farma Consult

BFCSinds midden juli staat de nieuwe website van Baggerman Farma Consult live. Ze vroegen aan het Ministerie of deze hun konden helpen. Ze hadden een vreselijk verouderde website en het design was niet meer om aan te zien (sorry Jens, maar het is waar).

Met een nieuw design van Momono heeft de minister een Wordpress theme helemaal aangepast en alles naar de klant wens ingedeeld. Zo konden ze snel de website vullen en vanaf nu alles prima zelf bijhouden.

Continue reading ‘Website Baggerman Farma Consult’