Ministry of Web Development

PHP, MySQL, AJAX en Javascript programmeur


Opdrachten met tag 'cloudspeakers'

Muziek & internet: Music & bits

musicandbitsOp 21 oktober was er een muziek en internet event waarin een aantal mensen die in de muziek zitten en veel bezig zijn met internet, zoals LastFM, RjDj, Vodafoon, etc. http://musicandbits.com/

Ik was daar namens Cloudspeakers om onze nieuwe API te promoten, een aantal mensen te spreken en gewoon te luisteren.
Er was ook een MusicHackDay georganiseerd, maar naar mijn mening was dat teveel van het goede. De organisatie was ronduit slordig. Het evenement en sprekers van Music & Bots daarentegen waren zeer interessant.

Matthew Ogle van LastFM was daar  en sprak vooral over de huidige situatie van LastFM en de toekomst. Zeer informatief. Ook een goed gesprek om naar te luisteren was Justin Ouellette van Muxtape.

Al met al een zeer leuke samenkomst van veel bekende mensen in de muziek & internet wereld.

Cloudspeakers.com verbetert website

cloudspeakersIn de laatste drie maanden zijn we druk bezig geweest met het verbeteren van Cloudspeakers.com. De nieuwe website heeft niet alleen meer mogelijkheden, maar ook de layout is compleet veranderd.

Zo is het nu mogelijk om sneller te zoeken, je artiesten makkelijker aan je ‘watchlist’ toe te voegen en is de dagelijkse email update verbeterd. Al met al belangrijke wijzigingen om bij Cloudspeakers de laatste muziek te lezen en te luisteren.

Lees het pers artikel hier: http://bit.ly/4zUxj2

Cloudspeakers weblinks widget

Een week geleden, net voordat popkomm gaat beginnen, hebben we de Cloudspeakers weblinks widget opgeleverd. Deze widget geeft alle websites van de geselecteerde artiest weer.

Hiervoor is de API van Cloudspeakers aangepast waardoor we de widget makkelijk hebben kunnen ontwerpen.
Je kunt zelf deze widget makkelijk embedden in je eigen site die over een artiest gaat en je meer informatie aan de gebruiker wilt tonen over die artiest.
Continue reading ‘Cloudspeakers weblinks widget’

Cloudspeakers widget

De laatste tijd ben ik veel bezig met het maken van en API voor Cloudspeakers. Hierop gebaseerd is er ook een widget gemaakt wat audio en video van je favoriete artiest, festival en zelfs record label toont en automatisch update als Cloudspeakers nieuwe audio/video heeft gevonden op het world-wide-web.

Hieronder de gevonden video’s van de artiesten die op LowLands festival 2008 spelen:

Cloudspeakers

Cloudspeakers is een muziek site waar je op het web aanwezige muziekrecensies, audio en video kunt bekijken. Hiervoor heb ik de gehele technische implementatie voor mijn rekening genomen. Momono is verantwoordelijk voor het ontwerp.

Om voor de toekomst makkelijk de uitbreidingen toe te voegen heb ik gebruik gemaakt van het PHP framework cakePHP. Voor de implementatie van AJAX en Javascript hebben we voor jQuery gekozen.

Continue reading ‘Cloudspeakers’