Ministry of Web Development

PHP, MySQL, AJAX en Javascript programmeur


Opdrachten met tag 'CakePHP'

Cloudspeakers.com verbetert website

cloudspeakersIn de laatste drie maanden zijn we druk bezig geweest met het verbeteren van Cloudspeakers.com. De nieuwe website heeft niet alleen meer mogelijkheden, maar ook de layout is compleet veranderd.

Zo is het nu mogelijk om sneller te zoeken, je artiesten makkelijker aan je ‘watchlist’ toe te voegen en is de dagelijkse email update verbeterd. Al met al belangrijke wijzigingen om bij Cloudspeakers de laatste muziek te lezen en te luisteren.

Lees het pers artikel hier: http://bit.ly/4zUxj2

Markt.nl: Bedrijven bij u in de buurt

Sinds vorige week is Markt.nl live. Markt.nl is een bedrijvengids waar elk bedrijf zich kan inschrijven en zijn eigen pagina kan beheren. Bezoekers die een bedrijf zoeken kunnen dat doen in de buurt van een plaats of postcode.
Door via de verschillende markten te zoeken kan er meer gericht resultaten worden gevonden, zoals in automarkt, gezondheidsmarkt, uitmarkt, etc.

Deze maatwerk applicatie is gebouwd in CakePHP framework op basis van MySQL database. Er is veel aandacht besteed aan zoekmachine optimalisatie (SEO), zodat de gebruikers via de zoekmachines bedrijven en categorieën goed kunnen vinden. Het is nog steeds in ontwikkeling en de bazen zijn nu al bezig met de features voor versie 1.1 en versie 1.2 van de website.

Cake-Toppings: Technische blog met zoetigheden

Doordat ik zoveel bezig ben de laatste tijd met het PHP framework CakePHP dacht ik de community ook af en toe te helpen door een blog te beginnen met berichten en code voorbeelden over het framework en ander technische gerelateerde zaken: Cake Toppings

De community van CakePHP is erg groot en actief. Op IRC en in de Google groups.
Ook zijn er al veel blogs die over CakePHP gaan. Hierdoor kreeg ik het idee om een blog te starten waar meerdere mensen af en toe op kunnen schrijven. Tot zover een paar aanmeldingen, maar ze hebben nog niets geschreven.

CodeBin: paste code snippets voor chat en email

Ik maak veel gebruik van online applicaties waar je een stukje code via een unieke URL aan ander mensen/programmeurs kan laten zien. Zo hoe je niet de hele lap tekst in je email of chat te plakken, maar kun je alleen de URL meegeven, zodat iemand anders online het kan bekijken.

Helaas vond ik altijd dat die applicaties altijd net iets miste of lelijk eruit zag. Om een paar nieuwe features in cakePHP uit te proberen heb ik ook een dergelijk applicatie gebouwd en helemaal naar mijn wens. :)
CodeBin, paste your code with ease”

Een aantal features die er nu al in zitten:

  • Syntax highlighting
  • Ondersteunt meer dan 20 programmeer talen
  • Met 1 click de unieke URL naar jouw snippet in je clipboard
  • Ondersteuning van subdomeinen, zodat je je eigen CodeBin omgeving kan hebben
  • Lijsten van de laatste snippets en snippets per auteur
  • Je snippet privé maken, zodat eht niet word getoont in een lijst. Alleen via de unieke URL
  • In de url snel je naam en voorkeurs programmeer taal meegeven:
    http://www.codebin.nl/pastes/new/primeminister/php

http://www.codebin.nl

Cloudspeakers

Cloudspeakers is een muziek site waar je op het web aanwezige muziekrecensies, audio en video kunt bekijken. Hiervoor heb ik de gehele technische implementatie voor mijn rekening genomen. Momono is verantwoordelijk voor het ontwerp.

Om voor de toekomst makkelijk de uitbreidingen toe te voegen heb ik gebruik gemaakt van het PHP framework cakePHP. Voor de implementatie van AJAX en Javascript hebben we voor jQuery gekozen.

Continue reading ‘Cloudspeakers’