Ministry of Web Development

PHP, MySQL, AJAX en Javascript programmeur


Opdrachten met tag 'AJAX'

Intercoach, netwerk van ervaren coaches

intercoachDe website van Intercoach is ontwikkeld in opdracht van Netrex. In het CMS van Netrex heeft de minister de site van Intercoach ontwikkeld.

Dit alles gebeurde in PHP, javascript, HTML en CSS. Door het systeem van Netrex zijn veel standaard zaken snel op te bouwen en is het makkelijk om maatwerk aan de klant te leveren.

Just-Traceroute

Online tracerouteSamen met WatchMouse is er een samenwerkings verband ontstaan wat resulteerde in een online traceroute tool ‘Just-Traceroute.com’. Dit is een webtool waarmee je vanaf vier servers die op verschillende plekken op de wereld staan een traceroute kunt doen. Een traceroute is kort gezegd een unix commando waarmee je de route vanaf die server naar je eigen website kunt bekijken.

Dit project is volledig gemaakt in javascript (jQuery) met een hele lichte backend in PHP en MySQL.

Cloudspeakers

Cloudspeakers is een muziek site waar je op het web aanwezige muziekrecensies, audio en video kunt bekijken. Hiervoor heb ik de gehele technische implementatie voor mijn rekening genomen. Momono is verantwoordelijk voor het ontwerp.

Om voor de toekomst makkelijk de uitbreidingen toe te voegen heb ik gebruik gemaakt van het PHP framework cakePHP. Voor de implementatie van AJAX en Javascript hebben we voor jQuery gekozen.

Continue reading ‘Cloudspeakers’

Q-go custom search

Q-go heeft de minister weer uitgenodigd om mee te denken over en voor de ontwikkeling van een nieuw product. Dit product maakt het mogelijk om binnen 2 stappen een eigen Q-go vraag-antwoord box (QBox) op je website te zetten. Dit kan in combinatie met een bestaand zoekformulier en keyword search van bijvoorbeeld Google, Microsoft of Yahoo.

Deze applicatie is volledig gebouwd met javascript met de nieuwste technieken, zoals AJAX en JSONP op de bestaande API en databases van Q-go.

Continue reading ‘Q-go custom search’

WatchMouse custom reports

Een volgende opdracht van WatchMouse was om de techniek die we gebruiken bij de status pagina te gebruiken bij de custom rapportage tool.

Hier kunnen klanten van WatchMouse hun eigen rapport aanmaken met grafieken en tabellen en die via email periodiek laten versturen als PDF.

Lees hier het persbericht.

Continue reading ‘WatchMouse custom reports’