Ministry of Web Development

PHP, MySQL, AJAX en Javascript programmeur


Kamerstukken

Muziek & internet: Music & bits

musicandbitsOp 21 oktober was er een muziek en internet event waarin een aantal mensen die in de muziek zitten en veel bezig zijn met internet, zoals LastFM, RjDj, Vodafoon, etc. http://musicandbits.com/

Ik was daar namens Cloudspeakers om onze nieuwe API te promoten, een aantal mensen te spreken en gewoon te luisteren.
Er was ook een MusicHackDay georganiseerd, maar naar mijn mening was dat teveel van het goede. De organisatie was ronduit slordig. Het evenement en sprekers van Music & Bots daarentegen waren zeer interessant.

Matthew Ogle van LastFM was daar  en sprak vooral over de huidige situatie van LastFM en de toekomst. Zeer informatief. Ook een goed gesprek om naar te luisteren was Justin Ouellette van Muxtape.

Al met al een zeer leuke samenkomst van veel bekende mensen in de muziek & internet wereld.

Cloudspeakers.com verbetert website

cloudspeakersIn de laatste drie maanden zijn we druk bezig geweest met het verbeteren van Cloudspeakers.com. De nieuwe website heeft niet alleen meer mogelijkheden, maar ook de layout is compleet veranderd.

Zo is het nu mogelijk om sneller te zoeken, je artiesten makkelijker aan je ‘watchlist’ toe te voegen en is de dagelijkse email update verbeterd. Al met al belangrijke wijzigingen om bij Cloudspeakers de laatste muziek te lezen en te luisteren.

Lees het pers artikel hier: http://bit.ly/4zUxj2

Ministry of Web Development goes mobile

apple-iphone-keyboardVanaf vandaag is de website http://www.ministryofwebdevelopment.nl ook goed te bekijken op mobiele telefoons, zoals de iPhone.

Bekijk een voorbeeld, zoals het op de iPhone eruit ziet (helaas heb je hier Safari voor nodig).

 

Een nieuwe rage in NL: Poken

pokenusb_v3Poken is een nieuwe rage in Nederland. Nu nog vaak alleen bekend bij computer nerds, maar langzaam komt dat ook bij anderen terecht. Poken is eigenlijk een digitaal visitekaartje in een speelse vorm.

Samen met Johan Schaap heb ik de webshop ikwilpoken.nl gemaakt op basis van het open-source pakket Magento. Hier heb ik de templates aangepast en iDEAL betaling toegevoegd.

Ook een Magento webshop? Ik lever u een basisshop in 2 dagen inclusief betaalsysteem iDEAL! (Design aangeleverd in HTML)
Continue reading ‘Een nieuwe rage in NL: Poken’

Cake-Toppings: Technische blog met zoetigheden

Doordat ik zoveel bezig ben de laatste tijd met het PHP framework CakePHP dacht ik de community ook af en toe te helpen door een blog te beginnen met berichten en code voorbeelden over het framework en ander technische gerelateerde zaken: Cake Toppings

De community van CakePHP is erg groot en actief. Op IRC en in de Google groups.
Ook zijn er al veel blogs die over CakePHP gaan. Hierdoor kreeg ik het idee om een blog te starten waar meerdere mensen af en toe op kunnen schrijven. Tot zover een paar aanmeldingen, maar ze hebben nog niets geschreven.